Petr Marada

Vinařství bylo založeno v září roku 2006 v Mikulčicích. Zakladatelem je vinař a muzikant – primáš cimbálové muziky Slovácko ml. Petr Marada. Navazuje na rodinnou tradici zemědělství, kdy vinařství bylo vždy historicky nedílnou součástí  hospodářství. Tento odkaz předků zavazuje k tvrdé a poctivé práci, bez níž dobré víno nelze vyrobit.

Hospodaří na vinicích v bio režimu z lásky k půdě a v pokoře k přírodě.

Kvalita hroznů révy vinné pěstovaných v bio režimu je nezpochybnitelně vyšší.

Při výrobě vína upřednostňuje fyzikální postupy nad chemickými a dává vínům čas na zrání a přirozenou vinifikaci.

Filosofie vinařství spočívá v jednoduchosti a včasnosti daného zásahu – Méně je více.

Vínům dává čas a prostor pro rozvinutí jejich skutečných vůní a chutí bez zbytečných zásahů. Specializuje se tudíž spíše na vína suchá, s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Bílá vína zrají v nerezových tancích, vybrané šarže i v dubových či akátových sudech. Červená vína téměř všechna projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu. Od r. 2013 vyrábí šumivá vína vzniklá primární fermentací a sekty vzniklé sekundární fermentací. Oba způsoby jsou vyráběny klasickou metodou kvašení v láhvi.