Vinařství Mátyás

Vinařství Mátyás, v jehož čele stojí András Mátyás, sídlí v jihoslovenské Nové Viesce stranou od hlavních cest v kouzelné lokalitě nazvané Szőlőhegy.
První lahvové víno opustilo sklep v roce 2005, domáckou výrobou vína se však rodina zabývala po generace.
Vinařství dnes vlastní 12 ha vinic, v nichž se nepoužívají herbicidy, pesticidy ani žádná umělá hnojiva, která by překryla minerální látky přecházející z půdy do hroznů a vína. Proti houbovým chorobám jsou používány pouze kontaktní (měď, síra) a biologické (výtažky z bylinek) přípravky, a i ty jen v omezeném množství. Při výrobě vína András upřednostňuje tradiční metody vinifikace před reduktivní technologií a sudové kvašení a zrání. Kromě síry pro stabilizaci vína nepoužívá žádné pomocné preparáty ani ušlechtilé kultury kvasinek. Kromě odrůdových vín jako Chardonnay či Pinot Noir připravuje András rovněž nejrůznější cuvée.